YinYoga

Voordelen van Yin/ Restorative Yoga

Voordelen van Yin_Restorative Yoga

Yin/ Restorative is een therapeutische vorm van yoga die gaat over het creëren van ruimte op zowel fysiek, emotioneel als energetisch niveau. Het helende aspect brengt flexibiliteit, kracht en ruimte in je lichaam. Je doet voornamelijk zittende of liggende oefeningen. Door de Yin yogahoudingen wordt de fascia gestimuleerd. Fascia is een bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft ondersteuning aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan je lichaam. Door de Yin poses maak je dit bindweefsel sterker, laat je het beter doorstromen en wordt het elastischer. En dit zorgt voor extra ruimte en flexibiliteit in je lichaam.

Tijdens een Yin/ Restorative yogales word je uitgenodigd om naar binnen te keren. Je blijft langer in een houding waardoor je lichaam en ook emoties de kans krijgen om naar een diepere laag te gaan. Tijdens Yin/ Restorative krijg je de gelegenheid om te doorvoelen wat er zich op dat moment afspeelt in je lichaam en welke sensaties daarmee gepaard gaan. Yin Yoga geeft je extra ruimte en flexibiliteit in je lichaam. Het kenmerkt zich onder andere door:

– therapeutische, rustige beoefening van de houdingen

– doorwerking op fysiek, emotioneel en energetisch niveau

– zittende of liggende poses die 3 tot 10 minuten worden aangehouden

– de focus op het bindweefsel (fascia) om dit sterker en elastischer te maken

Voor mij persoonlijk is deze vorm van yoga een hele mooie tegenhanger van de hectische tijd waarin we leven waarin we worden blootgesteld aan veel prikkels.

Namasté, Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *