Uncategorized

Baddha Konasana (Vlinder)

yogahoudingen

Deze houding verlengt je rug, opent het je heupen en liezen. Baddha Konasana stimuleert de buikorganen zoals de blaas en de nieren. Daarnaast kan het helpen bij een milde vorm van depressie en angstklachten .

Houding opbouwen:
Ga zitten en zet je voetzolen tegen elkaar. Kom zoveel mogelijk voor de zitbeentjes zitten en sla je handen om je tenen of pak je enkels vast. Inademend maak je je eerst lang naar de kruin en uitademend buig je wat naar voren. Forceer niet! Als je gemakkelijk ver naar voren komt kun je de optie kiezen zoals op de foto, waarbij je de ellebogen op de grond plaatst en je handpalmen samenbrengt. Blijf 1 tot 5 minuten in de houding en volg de beweging van je adem.

Eventuele aanpassingen:
Wanneer je knieën erg hoog zijn en de rug zeer rond is, dan kun je de houding een beetje aanpassen. Zorg er dan voor dat je op een verhoging komt zitten. En leg eventueel kussens onder de buitenkant van je dijbenen zodat je heupen beter kunnen ontspannen. En wie weet zakken de knieën dan zelfs een klein stukje. Bij knieblessure of liesblessure erg oppassen. Het helpt om de hielen stevig tegen elkaar te drukken, zo blijft het kniegewricht veilig. En voor de liezen zijn de kussens weer een prettige ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *