Houdingen

Yogahouding: Cobra -Bhujangasana

Geplaatst
yogahouding cobra, Bhujangasana

Vanuit de plankhouding ga je languit liggen op je buik met je voorhoofd op de grond. De bovenkant van je tenen ontspannen tegen de grond. Je handen staan stevig in de grond, aan weerszijden van je borst onder je schouders. De grote tenen en de hielen zijn dicht bij elkaar. Het bekken blijft op de grond. Op een inademing beweeg je je kin wat naar voren en omhoog waarbij je de armen iets strekt. Als het beter voor je voelt om de handen wat breder en wat meer naar voren te plaatsen doe je dat. Let op dat de schouders laag blijven. Voel hoe de borst zich helemaal opent en de rug zich strekt. Blijf hier zolang als het goed voelt en adem goed door. Laat dan de borst op een uitademing langzaam naar de grond zakken en plaats het voorhoofd op de grond.

NB: Als het te gevoelig is in je onderrug kun je je onderarmen op de grond houden en als je meer wilt strek je de armen verder.

De cobrahouding geeft de buikorganen en nieren een diepe massage, opent de borst en versterkt je rugspieren. Geeft verlichting bij stress en vermindert vermoeidheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *